Het blauwe huis aan de vecht

Totale inrichting van nieuwbouw herenhuis

 

Het huis aan de Vecht in Utrecht is gebouwd in een groot ontwikkelingsproject genaamd Zijdebalen. Tijdens de ontwikkeling kregen de kopers de gelegenheid de indeling van de woning naar hun eigen wensen aan te passen.

 

Inge en Jurjen, de bewoners, hebben aan ons gevraagd hun daarbij te helpen en het ontwerp te maken voor deze woning met vier en een halve verdieping.

 

Om te beginnen moest er een ontwerp komen voor de plattegronden en de installaties, waarmee de bouwer de aanpassingen in de bouwstroom kon verwerken. Toen dat traject liep konden we ons samen met de opdrachtgevers richten op de moodboards en de verdere uitwerking van het plan.

 

Het is een heerlijk kleurrijk huis geworden waar kleur en materiaal de verschillende ruimtes en verdiepingen met elkaar verbinden. Alle verdiepingen hebben een eigen sfeer en karakter gekregen en overal hebben we met maatwerkelementen de ruimtes ingevuld.

 

Op straatniveau kom je binnen, waarna je met een halve trap naar de beletage op de parkeergarage gaat, waar zich de keuken, eetkamer en het terras bevinden. Vanuit het zitje aan de straatzijde kan je in de ochtendzon ontbijten met een kopje koffie terwijl je een fijn uitzicht hebt over de Vecht. Vanuit het eetgegeelte onder de vide ga je via een massief eiken keepboomtrap naar de eerste verdieping waar de warme woonkamer zich bevindt, een plek om je even lekker terug te trekken. We hebben de parketvloer door laten lopen in de balustrade en omgebogen als barretje aan de vide met uitzicht op het terras en binnentuin. Via een open trap ga je naar de tweede verdieping waar je de kinderkamers met een badkamer vindt. Langs de trap wordt de kleur van de verdieping al geïntroduceerd, een helder oranje dat doorloopt tot op de derde verdieping. Op die verdieping is de loft van Inge en Jurjen een etage met slapen, baden en kleden. Alle onderdelen van de inrichting zijn op maat ontworpen en gemaakt. De gehele inrichting met meubels en stoffering hebben we samen met de opdrachtgever gerealiseerd.

 

Bekijk hier de publictie in Eigen Huis & Interieir 

 

 

 

Projectteam

 

Geertje Stumpel

Jelle Hekstra

Beatrijs Langerak

 

Fotografie

 

Emma Beugelink