Totale restyling

De kast verbind alle ruimtes met elkaar

 

Onze opdrachtgevers woonden in een appartement in Utrecht dat al eerder door ons was aangepakt en hadden hun oog laten vallen op een halfvrijstaande woning in Amersfoort, dichter bij het werk.

 

Een huis op het eerste gezicht geen droomhuis maar vooral een goed locatie, om het helemaal naar de zin te krijgen was de stap om opnieuw StrandNL te benaderen klein. Na het eerste gesprek, tijdens het kooptraject, zijn we met elkaar gaan kijken en bleek het huis in potentie een heerlijk huis te kunnen worden.

 

Het huis was in redelijke staat maar de tien meter diepe uitbouw was zeer hokkerig en het contact met de tuin aan de achterzijde ontbrak volledig. De uitbouw en de tuin waren dan ook een statisch afstandelijk geheel. Een eenheid moest het worden een huis waarin je heerlijk kunt leven binnen en buiten, zomer en winter.

 

De uitbouw hebben we intern aan de oorspronkelijke woning gekoppeld en extern geopend naar de tuin door alle raam- en muurpartijen te vervangen door open te schuiven puien.

Met een veertien meter lange eikenhouten kastenwand, geïnspireerd op de beukhaag langs de erfscheiding, verbinden we de oorspronkelijke woning met de uitbouw en geven we structuur aan de ruimte. Deze ruimte is met meubels ingedeeld tot functionele plekken. De bestaande woonruimte is door middel van een kast opgedeeld in een ruime zitkamer en een televisie hoek in de voorkamer. Boven is de eerste verdieping verbouwt tot een slaap-, kleed- en badruimte, door de oorspronkelijke badkamer met de twee slaapkamers met kasten te verbinden tot een geheel.

 

Om het totaal nog sterker te kunnen beleven is het kleurgebruik, inrichting en beplanting afgestemd op een lichtheid die je het gevoel geeft overal buiten te zijn.

 

Tuinarchitect Erik Funneman heeft met zijn ontwerp voor de tuin de beleving van binnen naar buiten versterkt.

 

Zo is een gezinshuis ontstaan met veel mogelijkheden waar met plezier gewoond wordt.

 

Projectteam

Michel van der Velden

Jelle Hekstra

Daniel Settels

 

Fotografie

Jan Buteijn

 

Tuinarchitect

Erik Funneman