Totale metamorfose

Transformatie van een woning naar een toekomst bestendige villa

 

Voor een opdrachtgever waarvoor wij al een huis volledig hebben mogen verbouwen, hebben we ook deze woning verbouwd tot een droomhuis. Een complete opdracht waarbij de interne structuur grondig is aangepakt en uitbreidingen aan de achterzijde hebben plaatsgevonden.

 

De woning, een oorspronkelijk Bosche-school ontwerp met sobere materialen en oplossingen, heeft een makeover gekregen en is daarmee de 21ste eeuw ingegaan. Met alle luxe die men zich tegenwoordig wensen kan. De gehele afwerking, materialisering, kleurgebruik, verlichting en inrichting is door ons ontworpen en de realisatie aangestuurd en begeleid.

 

In het souterrain is naast de drive-in parkeergarage een ontspanningsruimte gerealiseerd met een complete wellness en een toegang tot de tuin. Op de beletage is het wonen ontworpen waarbij de centraalgeplaatste keuken het middelpunt vormt van de woning. Geheel maatwerk meubilair, plafond en wandafwerkingen, vakkundig gemaakt en aangebracht door de interieurbouwer, leveren een prachtig plaatje op. Door de uitbreiding aan de achtergevel met glas heb je een vanzelfspekende overgang naar het grote terras dat boven het zwembad is gerealiseerd.

 

Op de eerste verdieping zijn de slaapkamers. De masterbedroom hebben we in de vide boven de woonkamer uitgebouwd los van de doorgaande ramen aan de voorgevel met een glazen afscheiding. Naar de achterzijde zijn de garderobe en de badkamer in de glazen uitbouw geplaatst. Boven dit geheel zit nog een tweede verdieping waar slaap- en logeerkamers zijn gemaakt.

 

Het project is in bouwteam gerealiseerd.

 

De tuin en het tuinhuis zijn samen met Heart for Gardens opgepakt.

 

projectteam

Mark Mutsaers

Geertje Stumpel

Jelle Hekstra

 

foto's

Stijn Poelstra (fotografie)