Rian & Raoul - complete verbouwing herenhuis -

Herenhuis met een spannende mix van klassiek en modern

 

Rian en Raoul vroegen StrandNL om hen te begeleiden bij het transformeren van een uitgeleefd kantoor naar een fijne gezinswoning. 

 

Dit herenhuis stamt uit 1900 maar is als zoveel van dit soort woningen jarenlang gebruikt als kantoor. Hierdoor is er door de jaren heen veel gesloopt en doorgebroken. De structuur van de woning was er gelukkig nog wel en die hebben wij gebruikt als basis om verder op te bouwen. Voor het vijf etage tellende herenhuis heeft StrandNL, naast vernieuwde plattegronden met andere woonfuncties op elke verdieping, ook het contact met buiten weer opgezocht. Daarnaast hebben de serres aan de achtergevel een zodanige invulling gekregen dat deze weer volledig recht doen aan de oorsprong van het pand.

 

Naast een gamedomein voor de kinderen is het souterrain voorzien van de nodige bergruimtes. Op de beganegrond is een kamer ensuite gerealiseerd met een pui van staal en glas en de aan de andere kant gelegen eetkamer sluit mooi aan op een half open keuken. Een nieuw aangelegd gevelbreed terras overkapt de dugout van het souterrain en zorgt zo voor een extra stuk tuin. De openhaardpartij uit de jaren '70 is vervangen door een haard met een geintegreerd meubel van kunststeen. Vervolgens is de schouw is bekleed met tegels van Makkum die op subtiele wijze het groen van het er voor gelegen park reflecteren.

 

Op de eerste verdieping heeft StrandNL een master bedroom ontworpen die uitkomt op een badkamer met bad, een walk in closet en een er naast gelegen kinderkamer. Op de tweede verdieping zijn nog eens twee kinderkamers gerealiseerd met een eigen badkamer en een naast gelegen waskamer. De zolder verdieping heeft een prachtige invulling gekregen als werketage en logeerkamer. Het gigantische dakraam zorgt voor een patioachtige setting waardoor de bewoners hier beschut kunnen genieten van de eerste prille zonnestralen en als het ware door de seizoenen heen altijd heerlijk 'buiten’ kunnen zitten.

 

Het resultaat is een heerlijk flexibel huis waar iedereen binnen het gezin zijn of haar eigen favoriete plek wel heeft ontdekt.

 

projectteam

Jelle Hekstra

Michel van der Velden

Strand West

 

fotograaf

Jan Buteijn

 

recensie van Rian & Raoul