Met dakterras

Herindeling en afwerking penthouse appartement.

In een voormalig ziekenhuis zijn inmiddels al zo’n 30 jaar geleden appartementen gerealiseerd. Een van die appartementen, op de bovenste twee lagen van een zijvleugel, is gekocht door onze opdrachtgevers en was na dertig jaar toe aan een renovatie.

Deze renovatie en de nieuwe bewoning, gaf gelegenheid goed te kijken naar een plattegrond voor twee personen en de verdeling van functies die daarbij passen.

De woning had één slaapkamer met badkamer, een keuken en een woonkamer op de eerste laag en een slaapkamer met badkamer en een werkkamer op de tweede laag. De indeling hebben we veranderd naar een slaapkamer met badkamer en-suite, een wasruimte en een woonwerkkamer op de eerste laag en een woonkamer met keuken met installatieruimte en wc op de tweede bouwlaag, met een goed toegankelijk terras rondom.

Het appartement was sterk gedateerd en was redelijk standaard opgeleverd met materialen van die tijd. Niets spannends en alles kon weg. De indeling die ervoor teruggekomen is, is bijzonder doordat we ervoor gekozen hebben de keuken naar de bovenste laag aan het terras te plaatsen. Een heerlijke ruimte met een mooie ruimtelijkheid. De trap is afgeschermd met de apparatenwand achter het eiland en twee glaspanelen, waarvan er één een schuifdeur is. Achter de apparatenwand bevindt zich de installatieruimte en het toilet.

Alle puien rondom zijn aangepast naar puien met HR++ glas tot op de vloer en de deuren hebben we naar buiten laten draaien.

De trap afdalend naar de eerste laag komen we in de entree. Als eerste hebben we dan de slaapkamer met kastenkamer op de plek van de oude badkamer en via een schuifwand komen we in de en-suite badkamer met douche op de plek van de oude keuken. Aangrenzend is vanuit de hal een waskamer gemaakt.

De oude woonkamer is nu de werkkamer met woon en logeer mogelijkheid.

De vloeren zijn voorzien van vloerverwarming met als afwerking een gietvloer. Kleuren en materiaal zijn op elkaar afgestemd en ingezet op plekken waar we ruimtes wilden verbinden. Een gele trap en wand, die de entreehal aan de hoger gelegen woonlaag koppelt. De eikenhouten afwerking van de apparatenwand in het penthouse, die doorloopt in het plafond van de entreehal. En een blauwe wand die vanuit de slaapkamer uit komt in de badkamer en suite.

Projectteam

StrandNL

 

Fotografie

Jan Buteijn