Lindy & Jan - complete renovatie herenhuis -

Traditioneel en modern komen samen in dit elegante herenhuis 

 

Wat een droom project, voor een gezin dat in het buitenland woont, het huis mogen beoordelen voor aanschaf en daarin te adviseren en dan ook nog de hele verbouwing van de stadsvilla te mogen ontwerpen en begeleiden. De deadline voor het project was de datum van terugkomst in Nederland, net voor de start van de schoolperiode. In totaal hadden we ruim een jaar voor het gehele traject.

Het huis was bewoond en in redelijke staat maar totaal niet geschikt voor een modern gezin met 3 jongens en een druk leven, het moest dan ook naast een aantal verbeteringen aan het casco, grondig worden aangepakt, een stoer mannenhuis wat tegen een stootje kan was een van de uitgangspunten.

We hebben het huis ontdaan van de verschillende uitbouwtjes aan de achterzijde en een aantal onderdelen zoals een nepschouw in de hal. Vervolgens hebben we de baganegrond een nieuw structuur gegeven met nieuwe functies op een nieuwe plek. Aan de achterzijde hebben we de ruimtes met een nieuwe uitbouw, op de plek van de oude erkers, met elkaar verbonden waardoor er een riant terras en uitzicht op de tuin ontstond.

Op de eerste verdieping hebben we een masterbedroom met garderobegedeelte en een nieuwe badkamer gerealiseerd. De zolder kreeg een nieuwe indeling door de gang te verlengen en zo meer kamers te kunnen maken en ontsluiten. Het gehele huis heeft vervolgens een verbetering ondergaan in techniek en afwerking en we hebben de gehele inrichting verzorgd. Bij terugkomst van het gezin in Nederland hoefden de verhuizers alleen de persoonlijke spullen neer te zetten en kon er gewoond worden, Turnkey klaar.

Het project is in bouwteam gerealiseerd, de uitvoering is onder leiding van een projectmanager met diverse onderaannemers gerealiseerd wat heeft geleid tot een soepel proces.

De tuin hebben we samen met Erik Funneman opgepakt om de beleving van binnen naar buiten voort te zetten.

Zo is een gezinshuis ontstaan met veel mogelijkheden waar met plezier gewoond wordt.

 

Jelle Hekstra

Michel van der Velden

Strand West

Erik Funneman (tuinarchitectuur)

 

fotograaf

Hans van der Vliet

 

de recensie van Lindy & Jan