Kristy en Ardaan - Bungalow met vensters op de tuin

Bungalow met vensters op de tuin

In de rustige wijk rijnsweerd, waar in de jaren 70 vrijstaande villa's zijn gebouwd, hebben we voor onze opdrachtgever hun nieuwe woning mogen renoveren en uitbreiden. De wens voor meer slaapkamers en meer leefruimte hebben we middels een gedeeltelijk optopping kunnen realiseren.

De woning gebouwd in de jaren 70 heeft een grondige renovatie ondergaan, de indeling is veranderd en de hele woning is geïsoleerd.

Tijdens de bouw waren de eisen aan een woning nog niet zo streng als nu en was verduurzaming nog niet aan de orde. Met deze verbouwing is de woning niet alleen groter geworden maar is ze ook klaar voor de toekomst. De gehele bouwkundige structuur, afwerking, materialisering, kleurgebruik, verlichting en inrichting is door ons ontworpen en de realisatie aangestuurd en begeleid.

In deze bungalow met een optopping waarin de masterbedroom met badkamer en een werkkamer zijn gerealiseerd, liggen de overige functies allemaal op de begane grond. Centraal in het huis bevindt zich, aan een “patio”, de keuken met werkeiland en apparatenkast. Achter een enorme kastenwand loopt een gang met slaapkamers en een badkamer gescheiden van de rest van de ruimtes. Daaromheen is het wonen ingedeeld in drie gedeelten. Door stalen puien met glasinvulling, schuifdeuren en taatsdeuren worden de ruimtes met elkaar verbonden of afgescheiden. De haardpartij is een ruimteverdeler op de beganegrond, hierdoor krijg je een aparte tv-kamer, een eet- en een zitplek. Elke verblijfsruimte heeft een prachtig venster op de tuin. De ramen in de kinderkamers met schuifpuien vormen ook een heerlijke zit en relaxplek.

De beplanting in huis is samen met met Hessing Flowers opgepakt.

 

projectteam

Mark Mutsaers

Jelle Hekstra

 

fotos

Miranda Koopman (fotografie)

Cora Heesakkers (fotostyling)