Hedy & Maarten - verbouwing herenhuis -

Een herenhuis met karakter, dat hebben Hedy en Maarten zeker gekocht

 

Maar in de zoektocht naar een logischere indeling komt er al snel naar voren dat de keuken totaal niet op de goede plek zit. Door te schuiven met de functies, de keuken in de voormalige achterkamer te positioneren, als nieuwe hart van het huis, blijft niet alleen de sfeer overeind, met authentieke details zoals: ornamentenplafonds, schouwen en kamer-en-suite, maar het biedt ook een veel modernere manier van gebruiken. Een oplossing die volledig aansluit bij de woonwensen van Hedy en Maarten. 

 

Na de complete verbouwing bevinden de actieve functies van de woning zich aan de achtertuin. De buitenruimte wordt op die manier optimaal verbonden met binnen. Door gebruik te maken van specifieke materialen en kleurgebruik loopt alles daardoor ook naadloos in elkaar over. De gebruikte kleuren en materialen keren niet alleen buiten terug maar ook op de bovenliggende verdiepingen. Op die manier ontstaat een optimale verbinding van alle functies en ruimten. Door al in een vroeg stadium, in samenwerking met Strand West, na te denken over de verdere losse inrichting en styling, zijn niet alleen de ruimten maar zelfs de meubels op elkaar afgestemd. 

 

Het resultaat is een herenhuis met nog steeds veel klassiek karakter, maar met een zodanig indeling dat het helemaal past bij de huidige moderne manier van wonen.

 

projectteam

Mark Mutsaers

Germonde Kormhout - van der Meer

Strand West

 

fotograaf

Simon Bosch