Arjen & Janie - renovatie vakantiehuis -

Van een echte oldtimer uit de seventies naar een eigentijds bosparadijs op aarde

 

Een verouderd jaren '70 vakantiehuisje in de bossen op de Veluwe is vrijwel volledig nieuw opgebouwd en ingericht in Nordic stijl. De warme sfeer uit die tijd is meegenomen in de heropbouw naar het wooncomfort van nu. Het huisje wordt in de vrije tijd veelvuldig bezocht voor rust, gezelligheid, om muziek te maken of gewoon om lekker buiten te zijn.

 

Een belangrijke wens van de opdrachtgevers was meer contact met buiten, veel licht, hoogwaardige afwerking en aangepast naar de eisen van nu met een eigentijds woongenot. Het jaren '60/'70 gevoel hebben we erin weten te houden door de bouwstijl, het platte dak en het kleurgebruik. De kleuren zijn niet alleen een mooi geheel met de bosrijke omgeving, het is tegelijkertijd een knipoog naar het oude huisje. Binnen loopt overal over in buiten.

 

Wat op het eerste gezicht gewoon een leuk vakantiehuisje lijkt, klopt tot in de details. Dat maakt het geheel een. Over alles is nagedacht zonder te tornen aan de natuurlijke uitstraling. Alles valt op zijn plek in de basis die begint met een plattegrond afgestemd op de woonwensen van de opdrachtgever. Zo ook bij dit vakantiehuisje. Walking down on memorylane laat de enorme metamorfose zien van deze vakantieparel midden op de Veluwe.

 

Bijna het gehele huis is opnieuw opgebouwd met houten skeletbouw en hoogwaardige materialen. Van een echte oldtimer uit de seventies naar een eigentijds bosparadijs op aarde.

 

projectteam

Jelle Hekstra

Mark Mutsaers

Strand West

 

fotograaf

Simon Bosch