Marnon & Ivo - verbouwing gezinswoning -

Gezinswoning in de stad met de allure van een moderne villa

 

Marnon en Ivo waren, op het moment dat zij met het gezin van Amsterdam naar Voorburg gingen verhuizen, al een relatie van Jelle Hekstra. Daarmee was de stap naar StrandNL en een tweede opdracht redelijk vanzelfsprekend. Het huis dat zij op het oog hadden moest een eigen, gave, stoere en fijne uitstraling krijgen, die uitdaging werd door ons meteen aangenomen.

 

De hoekwoning in een wijk in Voorburg, dichtbij het werk en het station, was in traditionele jaren 50 stijl en nog nooit verbouwd. Dit bood StrandNL, met een kleine aanbouw aan de achterkant, de gelegenheid de verandering een maximaal effect te geven. Door te focussen op de ruimtelijkheid en het gebruik van pure materialen hebben we de constructieve ingrepen gecombineerd met functionele interieurtoepassingen en de ruwe materialen gebruikt als eindmateriaal, wat een open, robuust maar uiteindelijk ook een warm resultaat oplevert. De overige afwerking en inrichting, ook door ons ontworpen, maakt de interieurarchitectuur als plaatje compleet.

 

Vooral de begane grond kreeg onze volledige aandacht. Op de eerse verdieping is, door een paar muren te verplaatsen en te verwijderen, de bruikbaarheid van de “kleine kamertjes” vergroot waardoor een ruime badkamer en logeerkamer mogelijk werd. De rest van het huis is verder grotendeels opgeknapt door schilderwerk.

 

projectteam

Jelle Hekstra

Strand West

 

fotograaf

Jan Buteijn