zakelijk
particuliere verbouwingen
woonhuizen / villa's
Wittevrouwenstraat 28
3512 CV Utrecht
T +31 (0)30 231 3799
info@strandnl.nl
Routebeschrijving
Vrienden van Strand NL

Strand NL facebook

Disclaimer
© 2008 Strand NL
© Webtechniek
 
 
Woning Veemarkt
Utrecht
Woning Veemarkt
Voor de Ideeenprijsvraag Veemarkt in Utrecht heeft StrandNL in samenwerking met Strand West een ontwerp gemaakt voor een individuele woning die in Particulier Opdrachtgeverschap gerealiseerd kan worden.

Een totaalontwerp van een stadswoning voor een gezin met kinderen waarin rekening is gehouden met een veranderende manier van wonen en leven. Vele buitenruimten in de vorm van veranda’s, balkons, terrassen en een tuin maken gebruik van deze buitenruimte gedurende de hele dag mogelijk. In het ontwerp is die buitenruimte doormiddel van de vele openslaande puien integraal onderdeel van de leefomgeving.

Wonen kan gecombineerd worden met thuiswerken of een atelier/hobbyruimte aan huis. Flexibel indeelbare verdiepingen met veel openheid maken de woning geschikt voor verschillende manieren van wonen en leven. Hierdoor ontstaat een lange levensduur en optimaal gebruik van de woning voor de bewoners.

In flexibel in te delen plattegronden is ruimte om met functies te schuiven. Het ontwerp sluit aan bij de manier van wonen zoals vandaag de dag voor een groot deel van de beoogde doelgroep gebruikelijk is. Door niet alleen over het exterieur en de indeling van plattegronden na te denken maar ook de inrichting mee te nemen ontstaat een totaalconcept. Hierin zijn vaste elementen als kasten, keuken en badkamers meegenomen die zoveel mogelijk in een kern zijn samengevoegd. Maar er is ook een mogelijke opstelling van meubels bedacht. Op het niveau van eindgebruik gedacht is het plan gegroeid tot een kloppend totaalontwerp.