zakelijk
particuliere verbouwingen
woonhuizen / villa's
Oudegracht 114
3511 AW Utrecht
T +31 (0)30 231 3799
F +31 (0)30 234 0359
info@strandnl.nl
Routebeschrijving
Vrienden van Strand NL

Strand NL facebook

Disclaimer
© 2008 Strand NL
© Webtechniek
 
 
Badhuis
Utrecht
Badhuis = Woonhuis

 

Een oud badhuis gelegen temidden van een rijtje arbeiderswoningen was nodig aan een grondige opknapbeurt toe. Hoewel er al in gewoond werd was van een comfortabele gezinswoning die recht deed aan het pand en zijn historie geen sprake. Dit was echter wel wat de nieuwe eigenaars van het pand wilden. 

 

Een archieffoto van het badhuis die zij gevonden hadden vormde het uitgangspunt in de transformatie tot een hedendaagse gezinswoning. Strand NL heeft de aaneenschakeling van kleine kamertjes en hokjes gesloopt en dichtgezette ramen geopend om de aangetaste structuur terug in het pand te brengen. 

 

Stalen portalen zorgen er samen met grote nieuwe stalen puien voor dat er een grote open lichte ruimte ontstaan is waar kan worden gewoond, gekookt en gegeten. De benauwende hokjes hebben plaatsgemaakt voor een luchtige open ruimte die door de buitengewone hoogte samen met alle lichtinval een unieke sfeer heeft. Door warme kleuren en materialen te gebruiken voelt het geen moment te groot of oncomfortabel.

 

Op de verdieping zijn de slaap- en badkamers voor het gezin gerealiseerd. 

Ook de tuin is compleet opnieuw aangelegd en volgt de lijnen die in de woning te vinden zijn. Binnen en buiten zijn op die manier optimaal op elkaar afgestemd.

Een uniek en comfortabel woonhuis met respect voor het oude badhuis, dat weer voor jaren mee kan door deze transformatie.